aardbei

Geschiedenis van het bedrijf

Oorsprong

Voor de oorsprong van het bedrijf VERVAEKE NV moeten we terug in de tijd, meerbepaald 1954. Na het volbrengen van zijn legerdienst, startte Antoon Vervaeke met de verkoop van de groenten die zijn vader kweekte.

Begin van export

De huis-aan-huisbestelling breidde zich algauw uit tot 2 gestructureerde routes in West-Vlaanderen. Op basis van deze commerciële ervaring en de noodzaak tot gestructureerde uitbreiding, besliste Antoon Vervaeke tot vestiging op de groothandelsmarkt van Gent en Kortrijk.

Met de heer en mevrouw Antoon Vervaeke als gedreven zaakvoerders, bleef de verdere uitbreiding niet lang op zich wachten. Ze slaagden erin een ruim assortiment van groenten en fruit aan te bieden.

1965 was het startschot voor export van verse groenten en fruit naar Frankrijk. Om de vlotte levering naar de buitenlandse klanten te garanderen werd het transportbedrijf VERVATRANS opgericht. Uitgerust met verscheidene trekkers, voorzien van de modernste koeltechnieken, is deze transportfirma ideaal geplaatst om op de wensen van de klanten in te spelen.

Uitbreiding

In 1980 heeft de firma Vervaeke NV nog een bijkomende loods gebouwd, bestaande uit 3000m² magazijn en 2800m³ koelruimte.

Deze totale infrastructuur is gelegen in de I.Z. LAR op 500 meter van de autosnelweg E17 en op 2 km van de Franse grens.
Vanaf 1984 is de zoon - Christian Vervaeke - zich gaan inwerken in het bedrijf, wat de start van de derde generatie VERVAEKE betekende.

Vrachtwagen

De helft van de afname van de producten gebeurt op de veilingen in België en Nederland. De aankoop zelf geschiedt ofwel ter plaatse, of via het kloksysteem thuis. Tenslotte is ook de rechtstreekse samenwerking met verscheidene telers een feit en verder wordt er geïmporteerd uit Duitsland, Spanje, Italië en Zwitserland.

Sinds enkele jaren hebben we klanten over de hele wereld en onze grootste troef zal altijd zijn om uw orders zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren, tegen de beste prijs!

Hebt u enige interesse? Laat het ons weten. De heer Christian en de heer Antoon Vervaeke staan steeds tot uw beschikking voor verdere informatie. U kan ons altijd bereiken via onze contact-pagina.